Αρκετοί ήσαν οι πιστοί που προσήλθαν και φέτος με ευλάβεια για να τιμήσουν τον Άγιο και να εκζητήσουν τη Χάρη και την προς τον Κύριο μεσιτεία του για τη σωτηρία τους και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της ζωής.

Η Μονή του Αγίου Νεοφύτου, την 24η Ιανουαρίου, εορτάζει τη Θεοσημία και την, εκ μεταθέσεως, σεπτή μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της, Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Η Θεοσημία είναι εορτή που καθιέρωσε ο ίδιος ο Άγιός μας σε ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσής του από πτώση βράχου, όταν ελάξευε την Ανωτέρα Εγκλείστρα του. Για την περίπτωση συνέταξε μάλιστα ο ίδιος ειδική ευχαριστήρια προς τον Θεόν ακολουθία. Την ίδια μέρα καθιερώθηκε να συνεορτάζεται εκ μεταθέσεως και η σεπτή του μνήμη.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας Νεόφυτος και ο καθηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο του οποίου προέστη και πάλιν ο Μακαριώτατος και συλλειτούργησαν οι Πανιερότατοι Μητροπολίτες, Πάφου Γεώργιος και Λεμεσού κ. Αθανάσιος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος, Αρσινόης κ. Νεκτάριος και Χύτρων κ. Λεόντιος.

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ