Πλήθος κόσμου συνέρρεε και φέτος από νωρίς για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα του προστάτου της Μονής μας, οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου.
Η Μονή του Αγίου Νεοφύτου, την 24η Ιανουαρίου, εορτάζει τη Θεοσημία και την, εκ μεταθέσεως, σεπτή μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της, Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Η Θεοσημία είναι εορτή που καθιέρωσε ο ίδιος ο Άγιός μας σε ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσής του από πτώση βράχου, όταν ελάξευε την Ανωτέρα Εγκλείστρα του. Για την περίπτωση συνέταξε μάλιστα ο ίδιος ειδική ευχαριστήρια προς τον Θεόν ακολουθία. Την ίδια μέρα καθιερώθηκε να συνεορτάζεται εκ μεταθέσεως και η σεπτή του μνήμη.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και ο καθηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο του οποίου προέστη και πάλιν ο Μακαριώτατος και συλλειτούργησαν οι Πανιερότατοι Μητροπολίτες, Πάφου Γεώργιος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος και Χύτρων κ. Λεόντιος.
Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ