Αρκετοί ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν και φέτος στις 23 και 24 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, όπου γιορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια η εορτή της θεοσημίας, ήτοι το θαύμα της διάσωσης από βέβαιο θάνατο, του ιδρυτή και προστάτη της Μονής, Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, καθώς και η εκ μεταθέσεως μνήμη του.

Οι πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια, άλλοι για να εναποθέσουν μπροστά στο σεπτό σκήνωμα και την εικόνα του Αγίου τα μύρα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης τους και άλλοι για να εκζητήσουν τη χάρη και τη βοήθεια του για αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων, καθώς και την προς τον Θεό μεσιτεία του για έλεος, σωτηρία και αιώνια ζωή.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στις 23 Ιανουαρίου 2013 χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος προέστη και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου την επομένη 24 Ιανουαρίου. Στο συλλείτουργο συμμετείχαν, εκτός του Καθηγουμένου της Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Καρπασίας Χριστοφόρος και Αρσινόης Νεκτάριος.

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ.