Με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου 2022, τα θυρανοίξια του νεόδμητου εξωκκλησίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ που βρίσκεται πλησίον της Μονής μας.

Του αγιασμού των θυρανοιξίων προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Αγαθόνικο Κυκκώτη και Τυχικό, Δημήτριο και Ιωάννη της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, καθώς και από άλλους κληρικούς.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, σε ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφθέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του ναού και ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλόθεο λαό μας του οποίου η αυθόρμητη και αφειδώλευτη συνεισφορά ήταν καταλυτική για την ανέγερση του ναού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθηνε προς την επιτροπή ανέγερσης του ναού της οποίας, όπως ανέφερε, «ηγετική μορφή και ψυχή είναι ο Ραφαήλ Δημητρίου ο οποίος, ευεργετηθείς παντοιοτρόπως από τον Άγιο Εφραίμ, ανέλαβε κατ' εντολή του Αγίου, όπως ο ίδιος μας ανέφερε, την ανοικοδόμηση ενός ιερού ναού ο οποίος να τιμάται στο όνομά του. Έχοντας ο Ραφαήλ ως στενό του συνεργάτη των εκ των αδελφών της Μονής μας αείμνηστο αρχιμανδρίτη Αλέξιο οργάνωσαν την ομάδα, η οποία δεν φείσθηκε κόπων και χρόνου για να φέρει εις πέρας το θεάρεστο της έργο».

Ακολούθησε εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος.

Από το Γραφείο της Μονής